De ontwikkelingen

 

Juli 2022

 

RB Foundation juli 2022

Afgelopen maand is een nieuwe groep van 30 leerlingen gestart. Alle vier de ambachten zijn nu vol in training. Hier zie je enkele impressies van de school en de eerste dag in de klas.

RB Foundation juli 2022 3
RB Foundation juli 2022 4

 

Jan 2022

De eerste 20 leerlingen zijn gestart! Wij wensen de leerlingen heel veel succes op hun nieuwe school.

 

Sep 2021

rbfoundation

We zijn officieel open! Prachtig om te zien hoe alles samenvalt en hoe blij de lokale mensen zijn. Hier doen we het allemaal voor.

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan het realiseren van de Drie Ambachten School enorm bedanken.

 

Aug 2021

De bouw van de school gaat gestaag door. De oplevering wordt verwacht in de loop van het jaar. Het blijft nog wel spannend wanneer de schoolbanken gevuld kunnen worden vanwege de lockdown. De eerste leerlingen zijn geselecteerd.

De school is helemaal afgebouwd! Het is een indrukwekkend en praktisch gebouw geworden waar we spoedig onze opleidingen kunnen gaan starten.

 

Jan 2021

De bouw van de school gaat gestaag door. De oplevering wordt verwacht in de loop van het jaar. Het blijft nog wel spannend wanneer de schoolbanken gevuld kunnen worden vanwege de lockdown. De eerste leerlingen zijn geselecteerd.

De jeugdwerkloosheid in Limpopo is met 60% schrikbarend hoog. Voor de meeste jongeren behoort vervolgonderwijs niet tot de mogelijkheden. Om hen na hun diploma een kans te bieden op werk en inkomen kunnen zij binnenkort een gecertificeerde beroepsopleiding volgen op De 3 Ambachten School.

Er wordt momenteel door onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group hard gewerkt, met de benodigde voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus, aan de bouw van De 3 Ambachten School. Hier zullen vanaf 2021 elk jaar zo’n 60 jongeren een driejarige CETA gecertificeerde beroepsopleiding ontvangen met stagemogelijkheden bij bedrijven in de regio. Met dit project en de start van de school wordt gewerkt aan de wederopbouw ‘na’ corona en zorgen we er samen voor dat de kansen voor jongeren, ook tijdens de crisis, niet verloren gaan.

 

Nov 2020

Ondanks alle perikelen rondom corona is er flink doorgewerkt aan onze school in Zuid Afrika. Wat zijn we trots op Hugo Tempelman en zijn team. Ze hebben onvoorstelbaar knap werk geleverd.

 

Sep 2020

Er wordt hard doorgewerkt aan de bouw van de school

 

Feb 2020

Zoals jullie kunnen zien is er flink doorgewerkt en begint het eerste gebouw al vorm te krijgen. Het beton zal de komende weken uitharden en daarna kunnen we weer door naar de volgende fase.

De eerste stalen staanders zijn geplaatst. Anders dan in Europa komt hier geen kraan aan te pas. Vele handen maken licht werk.

In het kader van duurzaamheid proberen we de bouwmaterialen voor onze school zoveel mogelijk lokaal te bestellen. Dit scheelt transport en dus ook brandstof. Deze stalen spanten komen ook uit onze ‘eigen’ Groblersdal. Verder is dit natuurlijk ook een opsteker voor de locale economie.

We zijn bijzonder warm ontvangen door de locale bevolking in Groblersdal. Opnieuw een bevestiging dat de gehele gemeenschap enthousiast is over onze 3 Ambachtenschool.

 

Jan 2020

Goed nieuws!

Op deze foto’s is te zien dat ze hard aan het werk zijn en de grond al aan het egaliseren zijn. Dit betekent dat ze na de Feestdagen al kunnen gaan starten met de bouw van de 3 Ambachten School! 

De buurt rondom de school

Het is erg indrukwekkend om te zien dat er steeds meer mensen dichtbij de plot gaan wonen. 

De buurtkinderen.

 

Okt 2019

De laatste puntjes worden op de i gezet

Ruud verstrekt bouwopdrachten aan plaatselijke onderaannemers. De bouw van de 3 Ambachtenschool start in de derde week van januari 2020.

Ruud Boekhoorn geeft uitleg

Ruud legt uit hoe de indeling op de plot van de 3 Ambachtenschool eruit gaat zien. 

De constructietekeningen van de school worden doorgenomen. 

Het hekwerk en de waterinstallatie staan op de juiste plek. De bouw van de 3 Ambachten School gaat nu van start!

Watertanks Zuid-Afrika

 

Mei 2019

De woning op de plot

 

De bouw van de school kan bijna beginnen!

De woning op de plot waar de 3 Ambachten School gebouwd gaat worden is bijna klaar. Deze woning dient tevens als sociale bewaking van de 3 Ambachten School. 

 

Jan 2019

Tot ziens, of zoals wij het zeggen, Salanikahle!

Ook de kinderen krijgen de uitnodiging van het gala te zien. Het gala dat ervoor gezorgd heeft dat zij naar de ambachtenschool kunnen.

Annette zit hier voor Nutricial Units waar moeders wordt geleerd hoe ze hun kinderen van goede voeding kunnen voorzien.

Vijf nieuwe tappunten voor de lokale bevolking, tevens een ontmoetingsplek!

De nieuwste ontwikkelingen van De 3 Ambachten School

De watertanks staan inmiddels ook al.

Rondom de plot wordt een hekwerk geplaatst.

 

Sep/okt 2018

Hier wordt uitleg gegeven aan de plaatselijke bevolking over het nieuwe bouwplan van de ambachtenschool.

Neem contact met ons op!

Met de verzegeling stempel wordt het getekende contract officieel gemaakt.

De nieuwe plot wordt aangekocht en hier zit wel water op 60 meter diepte! Een belangrijke voorwaarde voor de juiste locatie. 

Plot nummer 2

Ruud Boekhoorn en Annette Olde Bijvank arriveren bij de tweede plot in hun zoektocht naar een geschikte plek voor de ambachtenschool.

 

Mei 2018

Er wordt een begin gemaakt naar het boren van grondwater. 

De bodemgesteldheid op laagdiepte van links naar rechts: -10m, -20m, -30m, -40m, -50m. Dit geeft de bodemdichtheid weer.

Helaas is er geen grondwater gevonden, wat betekend dat er een ander plot moet worden aangeschaft.

De zoektocht naar water

Samen met de lokale stakeholders tekent Ruud Boekhoorn voor de aanschaf van de grond (1.7 hectare). De eerste belangrijke stap voor de bouw van de grond.

Annette Olde Bijvank en Dr. Hugo Tempelman, de man op locatie.

Het bestuur

Plot nummer 1

De eerste potentiële plek voor de bouw van de ambachtenschool is bepaald. Annette Olde Bijvank, de chief van het dorp Groblersdal te Zuid-Afrika en Ruud Boekhoorn ontmoeten elkaar.

 

Begin 2018

Bouwgrond Rbfoundation

Birds eye view

Dit is de plot van bovenaf gezien. De locatie die je hier ziet is de plek waar de ambachtenschool gebouwd gaat worden.

De 3 Ambachten School

Plattegrond 

Geel: Afdeling banktimmeren/machinaal timmeren werkplaats, praktijk- en theorielokalen
Paars: Schilderen, praktijk- en theorielokaal
Blauw: Metselen, praktijk- en theorielokaal
Donkergrijs: Installatietechniek, praktijk- en theorielokaal
Lichtgrijs: Koksopleiding/praktijklokaal
Groen: Het centrale middenplein met rondweg