De initiatiefnemers

Stichting RB Foundation is een kleine, transparante organisatie die zich bezighoudt met het genoemde in ons beleid. De organisatie bestaat uit een vijftal bestuursleden met ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid. Het bestuur van de Stichting is onbezoldigd.

Ruud Boekhoorn Voorzitter

Ruud Boekhoorn
Voorzitter

“Het idee om een eigen Foundation op te starten speelde al geruime tijd. Met mijn jarenlange bouwervaring wil ik ouderwets vakmanschap overdragen op jongeren. Zoals ik ooit het vak van mijn vader Jan Boekhoorn heb geleerd, wil ik ook mijn kennis en ervaring delen met anderen om zo bij te dragen aan een betere wereld. Wat is er mooier dan kinderen op jonge leeftijd met hun handen te leren werken? Waardoor ook zij weer in staat zijn om anderen te helpen en kennis over te dragen.

Ik werd geraakt door het prachtige werk dat Hugo en Liesje Tempelman al jaren uitvoeren in het Township Elandsdoorn onder de rook van Johannesburg. Dit fascineerde mij enorm en dat was onder meer de reden dat ik besloot om mijn vakkennis beschikbaar te stellen en geld in te zamelen om de 3 Ambachtenschool te realiseren.

Op deze bijzondere school leren ze metselen, timmeren en schilderen. Ook willen we ze leren koken. Nadat deze leerlingen de 3 Ambachtenschool hebben doorlopen, kunnen ze zelfstandig meebouwen aan hun eigen maatschappij.

Ik ben heel erg dankbaar dat ik letterlijk mijn steentje bij kan dragen aan een betere wereld en hoop dat velen mijn voorbeeld zullen volgen want bouwen doe je samen!”

 

Annette Olde Bijvank Secretaris

Annette Olde Bijvank
Secretariaat/projecten

“Op een veiling kochten Ruud en ik een reis naar Zuid Afrika. Door omstandigheden ben ik alleen met mijn zoon gegaan. Bij terugkomst heb ik Ruud overgehaald om de volgende keer toch echt mee te gaan, want wat was ik geraakt! Zo gezegd, zo gedaan. Ruud en ik gingen weer naar het zuiden van dit bijzondere continent. Wat ik toen heb gezien is met geen pen te beschrijven. Ruud was vanaf het eerste moment gefascineerd, hier kon hij zijn droom verwezenlijken, hier kon hij iets terug doen om structureel bij te dragen aan een betere wereld. Hier kon hij zijn vakmanschap overdragen aan een nieuwe generatie. Ruud was er zo vol van, dit werd zijn missie. Het heeft ons allebei nooit meer losgelaten. Hier moeten wij aan de slag, hier kunnen we het verschil maken. Vanaf toen werd het onze passie en zit het in je systeem.”

Ton van Gaalen
Penningmeester

“Ik ben al heel wat jaren vriend/adviseur van de founder van de Stichting, Ruud Boekhoorn. Het idee om ambachtsscholen te realiseren in gebieden waarin dit in het verleden niet tot de mogelijkheden behoorde is een prachtig doel. Het realiseren van de drie basis ambachten, “Timmeren, metselen en schilderen” in één gebouw en voor kinderen die anders niet aan een opleiding zouden zijn toegekomen is geweldig. “Elk kind heeft recht op educatie”, dat is het uitgangspunt van de stichting. Daar begint het om je verder te ontwikkelen en landen waarin dit niet direct voor iedereen bereikbaar is nog verder economisch te ontwikkelen. Gaarne draag ik hier op mijn manier een steentje aan bij, om het doel van deze stichting tot een geweldig succes te brengen.”

Sharon Olde Bijvank
Bestuurslid/Events

“Ik ben Sharon, de zus van Annette. Met de vraag van Ruud en Annette om het bestuur te komen versterken, voel ik mij zeer vereerd en heb ik veel zin deze uitdaging aan te gaan.
Ik ben een sociale, creatieve doorzetter met overtuigingskracht en organisatietalent. Deze kans is voor mij de ideale gelegenheid nieuwe wegen te ontdekken en nieuwe wegen te creëren voor anderen. Door echt voor mensen en voor de wereld een positief verschil te kunnen maken, wordt mijn grootste wens werkelijkheid.”

René Frijters
Bestuurslid/fondswerving

“Mijn naam is René Frijters en sinds mijn sabbatical in 2008, kom ik ieder jaar in Zuid-Afrika. Ik heb persoonlijk ervaren hoe gelukkig je moet zijn als je geboren bent aan de welvarende kant van de maatschappij. Maar ook hoe je kinderen waarvoor dit niet het geval is, kunt helpen om hun dromen waar te maken. Dat kan op veel verschillende manieren en het leren van een vak is daar één van. Ik ben binnen het bestuur van de RB Foundation de linking pin naar de Tjommie Foundation. Samen trekken we op bij het realiseren van De Drie Ambachten School. Een waanzinnig uitdagend project dat direct bijdraagt aan het verlagen van armoede en het creëren van een perspectief voor jonge mensen.” 

De organisatie wordt juridisch uitgevoerd in een Stichting, welke op 3 april 2019 is opgericht.

RSIN nummer 859921803
KvK nummer 74489968
E-mail info@rbfoundation.nl 
Website www.rbfoundation.nl