Onze partners

Tjommie

Tjommie betekent ‘vriend’. De Tjommie Foundation richt zich op het werven van fondsen t.b.v. de kinderprojecten van de Ndlovu Care Group. 

Kinderen die in Zuid Afrikaanse townships opgroeien worden geconfronteerd met veel geweld, misbruik, drugsproblematiek, werkeloosheid en jeugdzwangerschappen. Voor hen zijn vrienden extra belangrijk. De projecten die Tjommie ondersteunt, bieden kinderen hulp om te voorkomen dat zij aan armoede ten ondergaan en een kans krijgen op een betere toekomst. We doen dat integraal en langdurig. In eerste instantie door het verbeteren van toegang tot basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, gezonde voeding en veilige huizen, maar ook door het aanbieden van onderwijs en cultuur- en sportactiviteiten. Op deze manier kunnen kinderen met hun trauma’s leren omgaan en hun talenten ontwikkelen. Zo maken we echt een verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.

Logo Tjommie

Ndlovu 

Ndlovu heeft bewezen dat een integrale aanpak bij ontwikkelingssamenwerking werkt en een klein duwtje in de rug tot een grote verandering kan leiden voor een hele gemeenschap. 

De Ndlovu Care Group, opgericht door Hugo en Liesje Tempelman, is sinds 1994 actief in een van de armste gebieden van Zuid-Afrika. Gestart als algemene kliniek, is Ndlovu uitgegroeid tot een begrip in de Moutse Vallei. Naast gezondheidszorg, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan research op het gebied van Hiv/AIDS, gemeenschapsontwikkeling en kinderzorg. Met deze integrale visie (gebaseerd op de theorie van Maslow) streeft Ndlovu ernaar kinderen te laten opgroeien tot gezonde, verantwoordelijke en voor de maatschappij beschikbare en zelfbewuste Zuid Afrikanen. De programma’s die Ndlovu opzet worden allen beschreven, zodat ze kopiëerbaar en meetbaar zijn qua resultaat. Ndlovu biedt werk aan ruim 150 lokale mensen.

Logo Ndlovu